+31 88 7 99 11 01 24/7 bereikbaar

Welke belegging in vastgoed? Leer alles over welke belegging in vastgoed en hoe dit uw beleggingsstrategie kan verbeteren.

Vastgoedbeleggingen hebben altijd een aantrekkingskracht gehad op particuliere vermogende beleggers. Het is een investeringscategorie die stabiliteit, rendement en diversificatie biedt. Maar met zoveel verschillende mogelijkheden op de markt, is het belangrijk om te weten welke beleggen in vastgoed het meest geschikt zijn voor uw specifieke behoeften en doelen.

In deze blogpost zullen we dieper ingaan op de verschillende soorten vastgoedbeleggingen en hun voordelen, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het kiezen van uw volgende investering.

1. Residentieel vastgoed

Een klassieker onder de vastgoedinvesteringen is residentieel vastgoed. Dit omvat huurwoningen, appartementencomplexen en vakantiewoningen. Het grote voordeel van residentiële vastgoedinvesteringen is dat er altijd vraag naar huisvesting zal zijn. Mensen hebben altijd behoefte aan een plek om te wonen, waardoor de vraag naar huurwoningen stabiel blijft. Bovendien kunnen huurinkomsten een stabiele bron van passief inkomen worden. Via AIG Nederland bieden we geregeld van dit soort projecten aan, maar dan wel met een vast hoge rente en een looptijd die te overzien is. Doorgaans 5 jaar.

2. Commercieel vastgoed

Commercieel vastgoed omvat kantoren, winkelpanden en industriële gebouwen. Deze vorm van beleggen in vastgoed biedt vaak hogere rendementen dan residentiële vastgoedinvesteringen. Dit komt doordat commerciële huurders vaak langdurige contracten aangaan, waardoor er een stabiele en voorspelbare inkomstenstroom ontstaat. Bovendien kunnen waardevermeerdering en belastingvoordelen bijdragen aan het rendement op uw investering. Het grootste aanbod van onze investeringen betreft obligaties in waarborgsommen voor de verhuur van flexwerk oplossingen voor de zakelijk dienstverlening, de medische sector, coaches en de beauty sector.

3. Vastgoedbeleggingsfondsen

Als u niet direct wilt investeren in individuele panden, bieden vastgoedbeleggingsfondsen een interessant alternatief. Deze fondsen verzamelen geld van verschillende investeerders om te investeren in grote vastgoedprojecten, zoals winkelcentra of kantoorgebouwen. Het voordeel hiervan is dat u profiteert van de expertise en ervaring van professionele vastgoedbeheerders, die zorgen voor het beheer en onderhoud van de panden. Ook dit soort fondsen zijn vaak flexibeler dan zelf aankopen. Wij bieden dit soort oplossingen niet aan. De obligaties zie wij aanbieden geven een vaste rente, dit in tegenstelling tot vastgoedbeleggingsfondsen. Voor veel beleggers geeft dit meer comfort dan een vastgoedbeleggingsfonds.

4. Real Estate Investment Trusts (REIT’s)

REIT’s zijn vergelijkbaar met vastgoedbeleggingsfondsen, maar ze worden verhandeld op beurzen als aandelen. Dit betekent dat u eenvoudig kunt handelen in REIT’s en kunt profiteren van koersschommelingen op de markt. REIT’s bieden ook regelmatige dividenduitkeringen, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor beleggers die op zoek zijn naar passief inkomen.

Nu u bekend bent met de verschillende soorten vastgoedinvesteringen, is het belangrijk om te weten hoe deze uw beleggingsstrategie kunnen verbeteren.

1. Diversificatie

Een van de belangrijkste voordelen van beleggen in vastgoed is diversificatie. Door uw beleggingsportefeuille te spreiden over verschillende activaklassen, waaronder vastgoed, verlaagt u het risico en vergroot u de kans op positieve rendementen. Vastgoedinvesteringen hebben vaak een lage correlatie met andere beleggingen, zoals aandelen en obligaties, waardoor ze een waardevolle toevoeging kunnen zijn aan uw portfolio.

2. Inflatiebescherming

Vastgoedbeleggingen kunnen ook dienen als bescherming tegen inflatie. In tijden van inflatie stijgen doorgaans de huurprijzen en daarmee ook de waarde van vastgoed. Dit betekent dat uw investering in vastgoed zijn koopkracht behoudt en mogelijk zelfs in waarde kan stijgen. Als je dan ook nog een keer een hefboom toepast op u investering kan het helemaal hard gaan. De waarden van het onroerend goed wordt meer waard terwijl de schuld in verhouding afneemt.

3. Passief inkomen

Het genereren van passief inkomen is een veelvoorkomend doel bij het beleggen in vastgoed. Huurinkomsten uit residentieel of commercieel vastgoed kunnen een stabiele bron van cashflow worden, waardoor u financiële vrijheid kunt bereiken zonder actief te hoeven werken. Bij investeringen in onze obligaties heeft dit hetzelfde effect. De vaste rente die wij per kwartaal uitkeren is een passief inkomen dat u gedurende de hele looptijd ontvangt.

4. Waardevermeerdering

Naast passief inkomen biedt vastgoedbelegging ook kansen voor waardevermeerdering. Door te investeren in gebieden met potentieel voor groei en ontwikkeling, kunt u profiteren van stijgende marktprijzen en uw investering laten groeien. Hier profiteer je als obligatie-investeerder niet van. Maar dus ook niet van de waardevermindering. Aan het einde van de afgesproken looptijd komt het bedrag dat door u is geïnvesteerd terug of u investeert het in een nieuwe obligatie-uitgifte.

Bij het kiezen welke beleggen in vastgoed het meest geschikt zijn voor uw beleggingsstrategie, is het belangrijk om rekening te houden met uw risicotolerantie, doelstellingen en beschikbaar kapitaal. Het kan verstandig zijn om professioneel advies in te winnen bij een financieel adviseur of vastgoedexpert om ervoor te zorgen dat u de juiste keuzes maakt.

In conclusie biedt beleggen in vastgoed verschillende voordelen, zoals diversificatie, inflatiebescherming, passief inkomen en waardevermeerdering. Of u nu kiest voor residentiële vastgoedinvesteringen, commercieel vastgoed, vastgoedbeleggingsfondsen of REIT’s, het is belangrijk om uw keuze af te stemmen op uw specifieke behoeften en doelen. Bij AIG Nederland kunt u terecht voor uw obligaties of vastgoed investering met een recht van 1e hypotheek waardoor u een vaste rente-uitkering per kwartaal ontvangt. Met de juiste strategie kunt u profiteren van de vele voordelen die beleggen in vastgoed te bieden heeft.

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 24 december 2023