+31 88 7 99 11 01 24/7 bereikbaar

Ondernemer <20k: De Kleineondernemersregeling en de voordelen voor startende ondernemers

Je herkent het vast wel: je wilt wel gaan ondernemen, maar twijfelt of dit het juiste moment is. Nachtenlang lig je wakker van alleen al de gedachte om die grote stap te wagen. Maar dit lijkt het moment. Urenlang kun je zitten dagdromen over alle mogelijkheden die je hebt als ondernemer en hoe jij de wereld een klein beetje beter kunt maken. Dat is wie wij zijn, ondernemers!

Een Sprong in het Diepe of Voorzichtig Beginnen?

Misschien wil je eerst proberen of het gaat lukken. Klein beginnen met een vaste baan als back-up geeft je een zeker gevoel. Ook dat geregel met de Kamer van Koophandel en de belastingdienst kun je hierdoor vooruitschuiven. Speciaal voor jou hebben ze de kleineondernemersregeling bedacht.

De Werking van de KOR

De kleineondernemersregeling (KOR) is een vrijstelling voor de omzetbelasting, ook wel bekend als btw. Deze regeling is bedoeld voor ondernemers die een jaarlijkse omzet hebben van onder de 20.000 euro. Het biedt vrijstelling voor de omzetbelasting, maar niet voor andere belastingen zoals inkomstenbelasting.

Overwegingen bij het Gebruik van de KOR

Er zijn twee momenten waarop je kunt stoppen met de KOR. Het eerste is wanneer je de omzetgrens van 20.000 euro overschrijdt. In dat geval moet je je direct afmelden voor de regeling en vanaf dat moment btw gaan berekenen. Het tweede moment om te stoppen is na drie jaar deelname aan de KOR.

Advies bij Twijfel

Als je nog twijfelt over de KOR, is het altijd een goed idee om advies in te winnen bij een (fiscaal) adviseur. Zij kunnen je helpen om de juiste keuze te maken voor jouw specifieke situatie.

Vestig Je Bedrijf met Gemak

Als je straks, of misschien zelfs nu al, een adres nodig hebt om je bedrijf vanuit op te zetten, is een servicekantoor een perfecte eerste stap. Zo kun je profiteren van alle voordelen van een kantooromgeving zonder de hoge kosten.

Ik hoop dat deze blogpost je heeft geholpen om meer inzicht te krijgen in de kleineondernemersregeling. Voor meer gedetailleerde informatie kun je terecht op de website van de Belastingdienst. En als je behoefte hebt aan persoonlijk advies, kun je altijd contact opnemen met de Belastingdienst.

Welkom bij de club!

Met vriendelijke groet,

Florentijn van den Bos
Chief Flexwork Officer 😉

 

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 29 april 2024